Praktisch

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Feelgood Psychology is er voor iedereen die behoefte heeft aan meer inzicht in zijn of haar leven. Als je het gevoel hebt dat je bent vastgelopen en zelf niet meer verder komt. Als je meer balans zoekt, of gezonder en fitter in het leven wilt staan. Feelgood Psychology behandelt volwassenen met allerlei vraagstukken of klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

afspraak maken met Feelgood Psychology

 • angsten
 • depressie, somberheid
 • klachten n.a.v. een traumatische gebeurtenis/PTSS
 •  rouw en verlies
 • overbelasting en burn-out
 • problemen rondom vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling
 • lichamelijke klachten gerelateerd aan spanning
 • problemen in relaties met anderen
 • seksuele problemen
 • rouw en verlies
 • (milde -matige) dwangklachten
 • (milde -matige) eetproblemen
 • onzekerheid, negatief zelfbeeld
 • misofonie
 • ADHD-diagnostiek en kortdurende behandeling

 

Afspraken en voorwaarden

Afspraak maken
Een afspraak maken is heel eenvoudig. Je kunt ons mailen via info@feelgoodpsychology.nl. We beantwoorden je e-mail doorgaans binnen twee werkdagen.

Afspraak annuleren of wijzigen
Heb je een afspraak ingepland en wil je deze annuleren of wijzigen? Laat het ons dan uiterlijk 48 uur van tevoren weten. Je kunt annuleren door te bellen naar 06-42160945 of een e-mail te sturen. Bij te laat annuleren (of niet verschijnen op de afspraak) brengen wij €75,00 in rekening.

Pinnen
Wij vragen iedereen die start met een coachings of behandelingstraject te pinnen na elke sessie. Bij verzekerde zorg vragen we een vast voorschot-tarief te betalen, waardoor uiteindelijk het grootste deel van de eindfactuur betaald is tegen het einde van de behandeling. De eindfactuur maken we voor je op en kun je desgewenst zelf indienen bij je verzekeraar.

Verzekerde Zorg

Verzekerde zorg
Afhankelijk van de aard van je klacht, vergoedt je zorgverzekering mogelijk een deel van de kosten. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor details over jouw situatie. Bij Feelgood Psychology hebben wij ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met verzekeraars. Als je een restitutiepolis hebt, kan er tot 100% vergoed worden en als je een natura-polis hebt vaak 60-80% van de behandeling. Dit is exclusief je eigen risico. Voor vergoeding door jouw zorgverzekering kun je meer informatie vinden op: https://contractvrijepsycholoog.nl

 

Tarieven

Tarieven 2022

Vanaf 2022 geldt er het Zorgprestatiemodel (zie ook www.zorgprestatiemodel.nl). Behandeling van een psychische stoornis valt meestal binnen uw basisverzekering. De tarieven zijn afhankelijk van het type consult (behandeling of diagnostiek) en de lengte van het consult. In onze praktijk maken we meestal afspraken van 45 minuten en voor EMDR vaak afspraken van 90 minuten. De tarieven zijn gebaseerd op werkelijke tijd. Loopt een afspraak uit naar 60 minuten, dan betaal je 60 minuten. Is een afspraak maar 30 minuten, dan betaal je voor 30 minuten.

 • Het tarief voor een consult behandeling bij een GZ-psycholoog van 45 minuten is € 120,99 voor een psychotherapeut is dit 139,38.
 • Het tarief voor een gesprek met diagnostiek van 60 minuten bij een  GZ-psycholoog is € 163,37, het intakegesprek valt hieronder. Bij een psychotherapeut is dit 187,62.
 • Als er geen sprake is van een psychische stoornis, dan ontvangt u een factuur voor de prestatie ‘niet-basispakketzorg’. Het tarief is 120,99 euro voor 45 minuten bij een GZ-psycholoog, bij een psychotherapeut is dit 139,38. Het eerste gesprek is diagnostiek, daarin wordt bekeken welke zorg nodig is. Dit consult ‘diagnostiek’ valt wel weer onder verzekerde zorg.
 • De tarieven zijn vastgesteld door de NZa (Nederlandse zorgautoriteit), hieronder vindt je een overzicht van de tarieven van een GZ-psycholoog.

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten, je krijgt zelf de rekening die je aan ons betaalt (betalingstermijn is 14 dagen). Is er sprake van een psychische stoornis, dan kun je een deel van de factuur van je zorgverzekeraar terugkrijgen. Informeer bij je zorgverzekeraar over de mogelijkheden voor ongecontracteerde zorg. Je hebt een eigen risico in 2022 van 385 euro.

Voor behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekering heb je een verwijsbrief nodig.

Private behandeling/coaching
Het tarief per sessie van privaat betaalde individuele behandeling, private coaching en wandelcoaching is € 130. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Het tarief voor een e-health consult is € 65,00. Voor deze consulten wordt ongeveer 25 minuten behandeltijd gerekend.

Pinnen
Wij vragen iedereen die start met een coachings of behandelingstraject te pinnen na elke sessie. In 2022 vragen  we bij verzekerde zorg vragen een vast voorschot-tarief te betalen, waardoor uiteindelijk het grootste deel van de eindfactuur betaald is tegen het einde van de behandeling.

BTW
Over de tarieven van behandelingen die vallen onder de wet BIG wordt geen BTW geheven.

No show: Voor afspraken die binnen 48 uur worden afgezegd hanteren wij een no-show tarief van 75 euro. 

Wachttijden

Op dit moment is er geen wachttijd voor intake en behandeling.