ervaringen

Ik ben in 2013 – 2014 onder behandeling geweest bij Marije Feenstra wegens een rij-angst stoornis. Al jaren vermeed ik het rijden op snelwegen en/of door tunnels. Ik kwam met Marije in contact doordat mijn huisarts mij had doorverwezen naar haar toenmalige werkgever HSK omdat ik met mijn behandelaar tot dat moment geen vorderingen maakte. De aanpak van Marije was wezenlijk anders. In tegenstelling tot de tot dan toe gevolgde therapie, was de benadering van Marije zeer praktisch: vanaf het begin ging zij mee met alle autorij sessies; leerde mij om me te ontspannen tijdens het autorijden en gaf tal van praktische wenken waar ik veel baat bij had. Ik hervond mijn vertrouwen en na 21 sessies kon ik weer zelfstandig op pad. Ik heb Marije ervaren als een zeer deskundige handelaarster. Naast empathie ook een professionele en doelgerichte benadering. Sleutelwoorden bij Marije zijn: plan van aanpak, pragmatisch, no-nonsens, doelgericht. Daarnaast is Marije een persoonlijkheid waarbij je je snel vertrouwd voelt. Ik heb haar ervaren als een uitstekende handelaarster met een brede kennis in haar vakgebied.
Bert Ridder

I went to see Marije because I needed someone to help me quickly as I had strong anxiety and felt lost and desperate. Marije was very helpful, kind and had an excellent approach. Perfect if you don’t speak good Dutch. She really went the extra mile to help me in my situation and I am absolutely grateful for everything she did. Great professional and I recommend her 100%.
Anoniem

Onze zoon, Martijn (15 jaar), wordt al geruime tijd door Marije begeleid. Hij heeft de diagnose pdd nos. Marije ondersteunt hem o.a. bij het verbeteren van sociale en communicatieve vaardigheden, het stimuleren van zelfstandigheid en zelfredzaamheid, het behandelen van angsten en onzekerheden en het aanbrengen van structuur in dagelijkse zaken zoals: plannen huiswerk, tijdsbesef e.d. Momenteel werken ze met het werkboek ‘Ik ben speciaal’, een programma voor psycho-educatie met als doel o.a. jongeren met autisme zelfkennis bij te brengen, kennis van het (eigen) autisme en hoe ermee om te gaan. Marije is professioneel en resultaatgericht. Zij benadert Martijn met veel respect, geduld en interesse voor zijn, soms aparte fixaties en interesses, tevens luistert en observeert ze goed. Daarnaast is zij consequent wat Martijn ten goede komt. Marije maakt gebruik van verschillende benaderingen, stelt vooraf met de ouders realistische doelen op, is vooral erg praktisch en laat Martijn ervaring opdoen met allerlei dagelijkse situaties waarbij ze hem stimuleert en motiveert om elke keer een stapje verder te gaan. Hierdoor heeft hij al meerdere angsten en onzekerheden overwonnen. Het is voor ons prettig dat Martijn zich erg vertrouwd voelt bij Marije. Door de begeleiding van Marije boekt Martijn zichtbaar vooruitgang in zijn persoonlijke ontwikkeling met veel ruimte voor zijn eigen inbreng en zijn eigen tempo.

Sandra van de Mortel

De holistische en positieve werkwijze van Marije heeft mij enorm geholpen in de afgelopen maanden. Ik ben heel blij met wat wij samen bereikt hebben.
Anoniem

De sessies met Marije heb ik altijd als prettig, ontspannen en leerzaam ervaren. Er werd praktisch met me meegedacht en haar oplossingsgerichte houding heeft mij veel inzicht gegeven op mijn gedrag en aangeleerde patronen. Een van de sterkste kanten van Marije is het stellen van de juiste vragen, op het juiste moment. Ze heeft mijn proces goed kunnen overzien waardoor ze de optimale begeleiding kon bieden in het opdoen van de nodige zelfkennis. Zeker aanbevolen!
Daniel