Psychologie Toolbox

Inzicht in je vermogens

Boeken en video’s kunnen je helpen bij zelfreflectie en het vergroten van je empathische vermogens. Wij zijn onder andere fan van Brené Brown, auteur van onder meer de bestseller ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Hieronder onze favoriete tools op het gebied van psychologie:

De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown
Voor iedereen die gelooft dat hij of zij altijd maar perfect moet zijn, is dit boek een must-read. Brown legt bijzonder goed uit hoe kwetsbaarheid je leven verrijkt.

Haar ted talk over dit onderwerp is ook zeer de moeite waard:

Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen
In onze behandelingen maken we ook veel gebruik van zelfbeeldtraining op basis van de COMET-methode van Kees Korrelboom. Voor iederen die zelf hiermee aan de slag wilt, is dit boek een enorme aanrader.

Denk je sterk
Kennismaken met je ‘interne criticus’ is een belangrijk onderdeel van onze behandelingen. Deze kennismaking doet mensen begrijpen ‘wie’ dat zeurende stemetje in hun hoofd is. Een interessant boek om hier zelf al mee aan de slag te gaan is ‘Denk je Sterk’

In deze ted talk verteld Steve Chapman over zijn interne criticus:

 

De marshmallow-test
In onze behandelingen halen we regelmatig het beroemde ‘marshmallow-experiment’ aan als we onderwerpen als wilskracht en discipline bespreken. Dit boek gaat hierover en helpt je bij het verbeteren van je zelfbeheersing.