Christianne van der Meer

Met veel bevlogenheid begeleid ik mensen die vastlopen in hun leven, en help hen bij het vinden van balans in hun leven. Ik vind het belangrijk om te werken aan de hand van wetenschappelijke inzichten en effectieve behandelmethoden, zonder daarbij de persoon die voor me zit uit het oog te verliezen. Door écht aan te sluiten, oprechte betrokkenheid, een positieve instelling, creativiteit en humor, probeer ik mensen te helpen bij het (her)vinden van hun krachten.

Achtergrond

Meer dan 11 jaar heb ik in een academische setting gewerkt als psycholoog en onderzoeker, waar ik mensen met zowel complexe als mildere psychische problematiek heb begeleid. Sinds 2022 werk ik als GZ-psycholoog. Naast mijn werk bij FeelGood Psychology werk als psycholoog in een specialistisch centrum waar mensen worden behandeld met een (complexe) Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Ik ben breed opgeleid en onder andere bedreven in het behandelen van misofonie, angst, stemmings-, en traumaklachten. Ik maak gebruik van verschillende behandeltechnieken, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Narratieve Exposure Therapie (NET), Dialectische Gedragstherapie (DGT), Mindfulness, en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Relevante publicaties:

Proefschrift ‘Finding the golden lining’: http://www.ntvp.nl/promotie-christianne-van-der-meer-finding-the-golden-lining-assessment-self-help-and-treatment-after-trauma/

Misofonie behandelprotocol: http://www.boompsychologie.nl/product/100-8715_Behandelprotocol-Misofonie