Behandelingen

De behandeling die bij je past

Wat voor behandeling je nodig hebt, is erg persoonlijk. Daarom kijken we bij Feelgood Psychology altijd naar jouw huidige leefsituatie. Waar sta je en waar heb je behoefte aan? In het eerste gesprek vinden we de behandelvorm die bij jou past. Misschien is dat Cognitieve Gedragstherapie gecombineerd met EMDR, misschien past een mindfulness traject nu meer bij jou. Op dit moment kun je bij ons terecht voor de volgende therapieën:

Aan de slag met je gedachten

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een behandeling die zich richt op je gedachten en gedrag. Deze vorm van therapie wordt gebruikt voor diverse klachten, zoals depressie en angststoornissen.

In Cognitieve Gedragstherapie leer je anders tegen problemen aan te kijken. Samen met je behandelaar onderzoek je de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag.

Over het algemeen is cognitieve gedragstherapie een kortdurende behandeling.

Voor meer informatie (en video’s) over Cognitieve Gedragstherapie, hoe het werkt en voor welke klachten het is, kun je kijken op de website van de vereniging voor Gedrags- en cognitieve therapieën:

vgct.nl/patienteninformatie

Marije Feenstra is lid van de VGCT en Cognitief Gedragstherapeut in opleiding. 

Nare gebeurtenissen effectief verwerken

Eye Movement Desentisisation and Reprocessing (EMDR) is een behandeltechniek die gericht is op het verwerken van klachten die ontstaan zijn na een nare ervaring. Soms blijft een traumatische gebeurtenis zich aan je opdringen. Bijvoorbeeld door flashbacks of nachtmerries. Als gevolg hiervan kunnen andere klachten ontstaan, zoals prikkelbaarheid, vermoeidheid en snel schrikken.

EMDR is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. De behandeling wordt effectief ingezet tegen klachten die ontstaan na een traumatische gebeurtenis, of bij een negatief zelfbeeld en sommige fobieën. De behandeling is vaak kortdurend. Marije Feenstra is EMDR Europe Practitioner en lid van de VEN. Ook Onno Beets is een zeer ervaren trauma behandelaar.

Leven in het hier en nu

Mindfulness betekent ‘aandachtigheid’. Door het beoefenen van mindfulness leer je je aandacht in het hier en nu te brengen. Je bent je bewust van je ervaring op dit moment en van je zintuigen.

Dit helpt bewuster te leven. Je staat als het ware ‘minder op de automatische piloot’. Mindfulness heeft toegevoegde waarde bij allerlei klachten, zoals depressie, stress en chronische pijn.

Bij Feelgood Psychology integreren we mindfulness in de behandelingen van Marije Feenstra. Zij heeft de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Op aanvraag bieden we ook de mogelijkheid tot het volgen van een individueel mindfulness traject. Wil je liever een groepstraining volgen? Dan kan dit bij onze partner Beyond Mindfulness.

Samen praktisch aan de slag

Private coaching en behandeling kan onder meer gericht zijn op preventie van psychologische klachten, hierbij richten we ons op het vergroten van je fysieke en mentale veerkracht om te zorgen dat je gezond blijft en kunnen we eventuele beginnende klachten in een zo vroeg mogelijk stadium aanpakken. Ook kan private coaching en behandeling gericht zijn op klachten die niet door de zorgverzekeraar vergoedt worden (denk aan onder meer: stressklachten, seksuele problemen, studieproblemen). In het geval van private coaching en behandeling worden er geen gegevens verstrekt aan de zorgverzekeraar en is er geen verwijzing nodig van de huisarts.

Al lopend tot inzicht komen

Al lopend jouw leven bespreken kan een mooie combinatie zijn tussen inhoudelijk werken aan je gezondheid en hier ondertussen ook direct mee bezig te zijn. Je beweegt letterlijk meteen meer en zorgt daarmee direct goed voor jezelf. Lopen zet je letterlijk in beweging en buitenlucht zorgt voor een verfrissende blik op dingen. Je maakt endorfine en serotonine aan door te bewegen. Het Vondelpark kan locatie zijn voor de wandelcoaching, maar dit kunnen we op jouw verzoek uiteraard aanpassen.

Zorg op afstand

E-health (emailconsulten en/of het werken aan je gezondheid in een digitale omgeving) kan in een druk bestaan een uitstekende manier zijn om het werken aan je gezondheid en ontwikkeling te kunnen integreren in je leven. Dit kan ook een mogelijkheid zijn als je verder weg woont van Amsterdam of omdat digitale afspraken om een andere reden beter bij jou passen.
De invulling van e-health kan op verschillende manieren; een behandeling of coachingstraject wat volledig plaatsvinden op basis van e-health, een andere mogelijkheid is face-to-face afspraken af te wisselen met e-health.

Alle behandelingen bij Feelgood Psychology worden geboden in de Basis GGZ (BGGZ). Kijk hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.