At the barre

Afgelopen maandag had ik eindelijk tijd om naar studio 191 te gaan, de yoga, movement en lifestyle studio die één van mijn favoriete yogadocenten Natasha Martin onlangs opende. Een tijd lang bezocht ik haar wekelijks voor baby & me yoga, dit was lange tijd een heerlijk moment in de week voor mij en mijn zoontje. Toen hij begon te kruipen en Buddha pakken interessanter begon te vinden dan de stretches werd het tijd voor een andere exercise voor ons samen. Natasha heeft inmiddels een grotere studio geopend, waar ik vandaag voor het eerst een les ‘Barre’ volgde. Het is een combinatie van yoga, pilates en ballet, waarbij de ballet barre als prop gebruikt wordt voor de oefeningen. Barre is behoorlijk pittig vergeleken met yoga, maar het concept van studio 191 is dan ook dat hier niet alleen yoga-lessen aangeboden worden, maar ook andersoortige bewegingslessen. De persoonlijke aandacht, fijne muziek en extra touch van Natasha (nog even extra je rug aanduwen in ‘childs pose’ na een oefening bijvoorbeeld) maakte dit tot een aangename maandagmiddag-experience.